Televizyon yerine projeksiyon kullanılır mı? Avantajlı mı? Dezavantajlı mı?

215
Televizyon yerine projeksiyon kullanılır mı? Avantajlı mı? Dezavantajlı mı?

Günlük hayatımızda her evde, ofiste televizyonlarla karşılaşmaktayız. Çeşitli dizileri filmleri dünyadan haberleri bu küçücük kutularda izleyebilmekteyiz. Gerçi son dönemlerde küçücük kutu demek pek uygun kaçmıyor çünkü artık devasa boyutlarda televizyonlara sahibiz.

Peki bu televizyonlara alternatif olarak ne kullanabiliriz ya da gerçekten alternatif var mı? Televizyon yerine projeksiyon kullanılır mı? Projeksiyonlar televizyon görevi görebilir mi?

Projeksiyon Nedir?

Projeksiyonlar okulda, sinemada , kimi zaman evlerde yer verdiğimiz küçük cihazlardır. Bu cihazlar görüntüyü mercek ve ışık yardımıyla perde gibi düz zeminlere yansıtarak görüntüleme işlemini  gerçekleştirir.

Projeksiyonda yansıtabileceğimiz görüntünün ebatları 100 inchten başlar ve 300 – 500 inche kadar büyüyebilir. Tabii bu görüntüler yansıtılırken cihazın kalitesine göre netlik ve parlaklık seviyeleri bozulabilir.

Televizyon yerine projeksiyon kullanılabilir mi?

Sosyal mecralarda pek çok yerde evlerinin duvarlarına projeksiyon yardımıyla görüntü yansıtıp filmler izleyen kişiler eminim sizin de karşınıza çıkmıştır. Bu görüntüler pek çok kişinin aklına acaba televizyon yerine projeksiyon kullanabilir miyiz sorusunu getirmiştir. Biz de sizler için bu soruyu yorumlamak istedik.

Televizyon eski zamanlarda yeteri kadar gelişmemiş görüntü kalitesi çok yüksek olmayan cihazlardı. Projeksiyonla film yansıtılan sinema gibi yerlerde filmler izlemek daha cazip geliyordu.

Günümüzde düşündüğümüz zaman evimizde bir duvara projeksiyonla görüntü yansıtıp oradan izlemek içimizi ısıtacak bir hava veriyor. Birkaç görüntü yansıtıp izlemek güzel vakit geçirmemize yardımcı olabilir ancak bunun süresini uzatıp projeksiyonu televizyon yerine kullanmak çok kullanışlı bir yöntem olmayacaktır..

Projeksiyonların yansıttığı görüntü ne kadar istesek bile televizyonlar kadar parlaklık vermeyecektir. Bunun yanında görüntü büyüdükçe kalitesinde bozulmalar yaşayabilir. Daha da önemli bir nokta projeksiyon çalıştıkça gürültü seviyesi artabilir ve bu rahatsızlık verici boyutlara ulaşacaktır. Bu durum da uzun vadede baş ağrıları, göz ağrıları gibi çeşitli sağlık problemleri ortaya çıkartabilir.

Televizyonlar artık günümüzde çok gelişmiş boyutta. Ekran boyutu tercihlerimiz isteklerimiz doğrultusunda değişebilmekte, görüntü kaliteleri yüksek seviyede ve artık sadece uydu frekanslarının sağladığı kanalları izlemek dışında internet ağlarına da uyumlu olduğu için televizyonlarda her an istediğimiz şeyleri izleyebiliriz.

Bu özellikler düşünüldüğü takdirde projeksiyon her ne kadar romantik bir ortam sağlasa da uzun vadeli kullanımlarda televizyonu etmenizi öneriyoruz.

Sağlığınız için televizyon izlerken yeterli uzaklıkta durmaya ve uzun süre ekrana bakmamaya özen gösterin.

Diğer bir yazımız; Nanoteknoloji Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır? Okudunuz mu?

Bir yanıt yazın

Sponsorlar Promosyon şemsiye - Lepidolite Healing Properties - İstanbul Bachata Kursu