Anlaşmalı Boşanma Davası

336
Anlaşmalı Boşanma Davası

Boşanma, evlilik ilişkisinin sona ermesidir.  Karşılıklı boşanma, her iki tarafın da boşanmayı kabul ettiği ve boşanma sözleşmesinin bir parçası olarak mali sorumlulukları paylaştığı bir boşanmadır. Çekişmeli boşanma, tarafların çocuk velayeti, eş desteği ve din gibi belirli konularda anlaşamadığı boşanmadır. Boşanmanın şartlarına ilişkin nihai karar çekişmeli boşanma olarak bilinir.

Normal olarak, taraflar arasında boşanma şartları konusunda bir anlaşmazlık olmadığında anlaşmalı boşanma davası gerçekleşir. En yaygın şartlar nafaka veya eş desteği ödemeleri, mal paylaşımı ve çocuk velayetidir. Eşler genellikle boşandıktan sonra eski kocalarını maddi olarak desteklemeyi seçerler. Bunun evlilikten ilerlemelerine ve onları daha mutlu etmelerine yardımcı olacağına inanıyorlar. Kocalar, maddi sıkıntı yaşadıklarında eski eşlerini maddi olarak desteklemeye karar verebilirler. Eşler, bunun evlilikten devam etmelerine ve onları daha mutlu etmelerine yardımcı olacağını hissedebilir. Ancak bazı durumlarda maddi desteğe ihtiyaç duymazlar veya ihtiyaç duymazlar ve bunu eski kocalarından kabul etmemeyi seçerler.

Boşanmış eşlerin zor zamanlarla baş etmelerine yardımcı olmak istikrarlı bir toplumu sürdürmek için gereklidir. Boşanan eşler, nafaka, eş desteği, çocuk velayeti, mal paylaşımı dahil olmak üzere boşanmalarının tüm yönleri üzerinde anlaştıklarında, bu karşılıklı boşanma sözleşmesi olarak bilinir.
Boşanmış eşlerin boşanmalarının tüm yönleri üzerinde hemfikir olma olasılığını artırmanın bir yolu, bu kararlara dahil olan aile üyelerinin bu sorunlarla uğraşırken dışarıdan herhangi bir yönlendirme olmaksızın kendi içgüdülerine göre hareket etmek yerine profesyonel yardım almalarıdır.

Bir yanıt yazın

Sponsorlar - Malatya oto kiralama - İstanbul boşanma avukatı - Promosyon şemsiye - Lepidolite Healing Properties - İstanbul Bachata Kursu