Sık Karşılaşılan WordPress Hataları ve Bu Hataların Çözümleri 2024

471
Sık Karşılaşılan WordPress Hataları ve Bu Hataların Çözümleri 2024

Sık Karşılaşılan WordPress Hataları! WordPress, kuşkusuz dünyanın açık ara en kaliteli PHP yazılımlarından bir tanesi. Webi oluşturan web sitelerinin %50’sinden fazlası WordPress tarafından oluşturuldu. Bu da onun ne kadar değerli olduğunu bize açık bir şekilde gösteriyor. Ancak, WordPress’i herkesin kullanıyor olması onun kusursuz olduğu anlamına gelmez ya da onu barındıran sunucuların hatasız olduğunu düşünmek son derece yanlış olur. Sık karşılaşılan WordPress hataları iki ana sebepten oluşur. Birinci ana sebep WordPress kaynaklıdır ikinci ana sebep ise sunucu kaynaklıdır. Gelin, hep beraber en sık karşılaştığımız ve çözümlerini saatlerce aradığımız WordPress hatalarına göz atalım.

Çok Sık Karşılaşılan WordPress Hataları

Sık karşılaşılan WordPress hataları listesini önce maddeleyerek sonra açıklayarak gösterelim:

  • Syntax error hatası
  • Maksimum dosya boyutu hatası
  • 500 – 502 – 504 – 505 hataları
  • Ölüm (Beyaz) sayfa hatası
  • Max execution time hatası

WordPress Syntax Error Hatası ve Çözümü

PHP içerisinde eğer başka bir dil kullanılırsa görünen bir hata çeşididir. Örneğin, PHP kodu içerisine uygunsuz bir şekilde Ajax ya da Java kodu girilirse syntax hatası verecektir. Syntax error hatası sadece dil farklılığında değil aynı zamanda PHP kodlarında yapılan en ufak bir yanlışta dahi syntax error hatası verecektir. Syntax error hatası, ilgili dosyanın ilgili satırına kadar yanlışı söyleyecek ve bizi hangi konuda hata yaptığımıza dair uyaracaktır. Bu uyarı ile de çözüme ulaşabiliriz.

WordPress Maksimum Dosya Boyutu Hatası ve Çözümü

Maksimum dosya boyutu hatası, siteye dosya yüklerken aldığımız sınırlama hatasıdır. Örneğin WordPress’iniz için 5 MB dosya yükleme sınırı vardır ve siz 10 MB boyutunda bir dosya yüklemeye çalışıyorsunuz. Bu aşamada alacağınız maksimum dosya boyutu hatası bu olacaktır. Bu sorunun çözümü genellikle sunucu taraflı da ücretli ya da ücretsiz yardım alınarak çözülebilir.

WordPress 500 – 502 – 504 – 505 Hataları ve Çözümleri

WordPress içerisinde çok fazla hata var. Onlardan bir tanesi de kuşkusuz rakamla başlayan hatalar. 500 rakamı ile başlayan hata genelde sunucu kaynaklı sorundur ve genelde .htacces, cache sorunları, hafıza sorunları, eklentiler ile ilgili hatalar ya da herhangi bir WordPress dosyalarından kaynaklanan sorunlar olabilir.

502 hatası ise PHP hafıza sorunlarını gösterir. wp-config.php içerisinde eğer “ /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */ “ kodu varsa o kodun hemen bir satır üstüne define (‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘300M’); kodunu eklemek bu sorunu ortadan kaldıracaktır. 504 ve 505’te de durum farklı değil. Zira tüm bu rakam hataları tek bir sorun değil birden çok sorun olabilir. Ya da hafıza sorunu diye düşünürken eklentiden kaynaklanan bir hata olabilir. Burada da ücretli destek almak en doğru seçenek olacaktır.

WordPress Beyaz Sayfa Hatası ve Çözümü

WordPress beyaz sayfa hatası genelde hafıza sorunu, eklentilerden ya da herhangi bir upload sonrasında oluşabilen bir sorundur. Aynı zamanda WordPress tema dosyalarında yapılan yanlış bir değişiklikte beyaz sayfa görmenize olanak sağlayabilir. Functions.php dosyasında yanlış satır hamleleri sonrasında beyaz sayfa ya da diğer bir tabir ile ölüm sayfası görünebilir. Yaptığınız yanlışı hatırlamaya çalışmak sizi otomatik olarak çözüme götürecektir.

Max Execution Time Hatası ve Çözümü

WordPress ana parçacığının PHP isteğinden daha önce yüklenmesi hatası olan max execution time hatasının çözümü de oldukça basittir. FTP üzerinden .htacces dosyasına erişim sağlayıp dosyanın içerisine php_value max_execution_time 60 ya da 120 yazmanız yeterli olacaktır. Bu sayede max execution time hatasını da çözmüş olacaksınız.

Yanı sıra WordPress ile ilgili; WordPress Tema Yükleme Nasıl Yapılır? konulu yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Sponsorlar Promosyon şemsiye - Lepidolite Healing Properties - İstanbul Bachata Kursu